X

Επιμένει σε ευρύτερο κυβερνητικό συνασπισμό ο Μητρόπουλος

Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμόσει μόνη της μιας τέτοιας σκληρότητας δέσμη μέτρων, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος για την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου κυβερνητικού σχήματος ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής βάσης λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το δεύτερο πακέτο μέτρων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμόσει μόνη της μιας τέτοιας σκληρότητας δέσμη μέτρων, δεν μπορεί να κατεδαφίσει μόνη της το κοινωνικό κράτος όπως ζητούν οι δανειστές, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της την τρίτη συμφωνία ακόμα και μετά από εκλογές».

Σε αυτές της συνθήκες, είπε ο κ. Μητρόπουλος, «απαιτείται άμεσα σχέδιο εθνικής επανεκκίνησης και επανακατάκτησεις της κυριαρχίας μας. Απαιτείται εθνικό σχέδιο διαρκούς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές  και νέα διαπραγματευτική ομάδα με αξιοπιστία και κύρος» και πρόσθεσε:

«Απαιτείται κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής βάσης, απαιτούνται στελέχη αξιόπιστα και καταξιωμένα και απαιτείται άμεση και δημοκρατική διαχείριση του ρήγματος μέσα στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Ερωτηθείς για το αν θα προεδρεύσει στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι «Πρόεδρος παραμένει η κυρία Κωνσταντοπούλου, περιμένω κι εγώ πώς θα διευθετήσει το ζήτημα, θα προεδρεύσει η ίδια και θα προεδρεύσω κι εγώ».