X

Ηχηρές απουσίες από την εκδήλωση της Ζωής στη Βουλή

Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας που οργάνωσε στο προαύλιο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ant1news

Απουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Βουλής η εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας που οργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συμμετοχή ήταν μικρή και από την  κυβέρνηση συμμετείχαν μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός για κοινωνικά θέματα Θεανώ Φωτίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της.

Κάλεσε μάλιστα «να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας αντίσταση, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, των πολλών του λαού και των εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών λειτουργιών».