X

Η Ζωή μπλοκάρει τις διαδικασίες στη Βουλή

Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι θα συγκαλέσει την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης.

Ant1news

«Φρένο» στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές βάζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα με επιστολή του στην κ. Κωνσταντοπούλου, της ζητούσε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η συμφωνία να ψηφιστεί την Πέμπτη. Με την επιστολή του, ο κ. Τσίπρας ζητούσε να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο, να συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές την Τετάρτη και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.

Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στην συνέχεια με τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος της Βουλής του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρόκειται να συνεδριάσουν την Τετάρτη, οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ότι θα συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ της Τετάρτης (21.30), για να αποφασίσει αν θα ανοίξει η Βουλή.

Αν γίνει αυτό, τότε οι αρμόδιες επιτροπές θα μπορέσουν να συνεδριάσουν το πρωί της Πέμπτης κι όχι την Τετάρτη, όπως υποδείκνυε ο πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι η συνεδρίαση της Ολομέλεια θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι άλλη μια ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής.