X

Ζητούν από την Ζωή να επισπεύσει τις διαδικασίες

Αντιδράσεις για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με διαδικασία για την ψήφιση της συμφωνίας.Για "θεσμική τυπολατρία" κάνει λόγο ο Νίκος Βούτσης.

Ant1news

Να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής ζητούν 12 από τα 20 μέλη της με επιστολή τους στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στόχος είναι να συνεδριάσουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές ώστε να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο η ίδια δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Η κα Κωνσταντοπούλου έχει ανακοινώσει ότι η Διάσκεψη θα συνεδριάσει στις 9.30 απόψε, κάτι που καθυστερεί τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Πρωθυπουργού στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία ζητούσε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η συμφωνία να ψηφιστεί την Πέμπτη. Με την επιστολή του, ο κ. Τσίπρας ζητούσε να συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές την Τετάρτη και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη. 

Κριτική στη στάση της Προέδρου της Βουλής άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος» τόνισε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι  «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Ευθεία επίθεση κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντάς την «κακομαθημένο παιδί, που θέλει να περνάει πάντα το δικό του».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης έγραψε μεταξύ άλλων:

«Οι εξηγήσεις δεν είναι ποτέ μόνο πολιτικές. Υπάρχουν κάποια κακομαθημένα παιδιά που πάντα θέλουν να περνάει το δικό τους. Μερικές φορές το πληρώνει η παρέα, μερικές φορές το πληρώνει η χώρα. Ο κόσμος πρέπει να περιστρέφεται πάντα γύρω από αυτά. Μικρά τσίριζαν στο πάτωμα μέχρι να τους γίνει το χατίρι. Τώρα τσιρίζουν στ' αυτιά μας («εγώ είμαι η εξουσία» – «εγώ είμαι η εξουσία»).