X

«Λαϊκή ενότητα» το όνομα του νέου κόμματος με επικεφαλής τον Λαφαζάνη

25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν και σχημάτισαν νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν

Ant1news

Με επιστολή τους που κατέθεσαν στο προεδρείο της Βουλής, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, ανεξαρτητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην δημιουργία ανεξάρτητου πολιτικού σχηματισμού με την ονομασία «Λαϊκή ενότητα».

Επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αποτελεί πλέον την τρίτη σε μέγεθος κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι βουλευτές που συμμετέχουν είναι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάννας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ησυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαΐα Κυρίτση, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ευγενία Ουζουνίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ελένη Ψαρέα.

Στα ονόματα αυτά προστέθηκαν αργότερα 4 ακόμα:Κοδέλλας, Βαλαβάνη,Σωτηρίου και Χατζηλάμπρου,οι οποίοι αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ενταχθούν στην ομάδα του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη Βουλή στις 13:30

Σύμφωνα με τον κανονισμό ο νέος σχηματισμός θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες του κ. Μεϊμαράκη.

Οργανώνεται η Λαϊκή Ενότητα

Στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχώρησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ορίζοντας γραμματέα τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο κ. Στρατούλης στους δημοσιογράφους, στις 13:30 θα δοθεί στην αίθουσα 151 της Βουλής η συνέντευξη Τύπου του κ. Λαφαζάνη.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης, δήλωσε οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προσχώρησαν στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα είναι συνολικά 25 και επέδωσε σε παρεξήγηση τον αριθμό 29 που έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτητοποίησης και άλλων συναδέλφων βουλευτών, ωστόσο, το επίσημο και αυτό που ισχύει είναι οι 25 βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής» διευκρίνισε.

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτοί υποστήριξαν ότι ήταν αναμενόμενη, δεν τους προξένησε έκπληξη και αποτυπώνει την επιλογή που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.