X

«Άδειασαν» την Ζωή όλα τα κόμματα πλην Λαφαζάνη

Μόνο η «Λαϊκή Ενότητα» μετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αναβλήθηκε από την ΠτΒ, που απάντησε στα περί "δικτάτορα".

Ant1news



Η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα πλην της «Λαϊκής Ενότητας»… άδειασαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα, μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής κατά του Μαξίμου και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην αίθουσα επέλεξαν να μην παραστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, Το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ αντίθετα παρέστησαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Ενότητας», όπως ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ως εκ τούτου η συνεδρίαση ξεκίνησε σε άδεια αίθουσα, με αποτέλεσμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να την αναβάλλει και να την επαναπροσδιορίσει για την Κυριακή το βράδυ στις 20:00. Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους δεν παρέστησαν κάνοντας λόγο για μεθόδευση αντιδημοκρατική.

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε και στα περί «δικτάτορα», χαρακτηρισμό που της απέδωσε το Μαξίμου. «Δικτάτορες δεν είναι εκείνοι που επιμένουν στις συλλογικές διαδικασίες και στη θεσμική λειτουργία. Δικτάτορες είναι εκείνοι που καταλύουν τις θεσμικές, τις κοινοβουλευτικές και τις δημοκρατικές διαδικασίες και βεβαίως όπως είπα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εχθές τηλεφωνικά,  όλους και όλες θα μας κρίνει η Ιστορία, όλους και όλες θα μας κρίνουν οι λαοί και οι κοινωνίες. Σε ό,τι με αφορά είμαι απολύτως ήσυχη με τη συνείδησή μου», ανέφερε σχετικά.



Στα «καρφιά» της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε απαντήσει νωρίτερα και η Προεδρία της Δημοκρατίας.