X

Νέα πυρά κατά Παυλόπουλου από τη Ζωή και συνεδριάσεις της Ολομέλειας... κατά ριπάς

Επιτέθηκε εκ νέου στον ΠτΔ, αλλά και στα κόμματα που απουσίαζαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη η Ολομέλεια.

Ant1news



Την απόφαση να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου για να συζητήσει το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, καθώς και το απόγευμα της Τετάρτης 26 Αυγούστου για το θέμα του δημοσίου χρέους έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη νέα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε εκ νέου σε… άδεια αίθουσα.

Όπως και το Σάββατο, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι μόνο της «Λαϊκής Ενότητας», ενώ απείχαν τα υπόλοιπα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ), γεγονός που επέκρινε σφοδρά η Πρόεδρος της Βουλής. Πάντως, σε αντίθεση με χθες, υπήρχε απαρτία αφού ήταν παρόντα επτά μέλη της Διάσκεψης. 

«Υπάρχει συμπαιγνία όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που απουσιάζουν», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «είναι λυπηρό για τη δημοκρατία, τα κόμματα μέσα στη Βουλή να τορπιλίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ως Πρόεδρος της Βουλής μόνο τη θλίψη μου μπορώ να εκφράσω».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είναι πρόδηλο ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και όποιων επιμένουν στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης σαφές ότι με τη συμφωνία κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου της δημοκρατίας», τόνισε σχετικά.

Αναφερόμενη, δε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε συνέχεια στην κόντρα τους, κάνοντας λόγο για «συνταγματικές παραβιάσεις», για τις οποίες κάποια στιγμή πρέπει να δώσει απαραίτητες εξηγήσεις στην Ιστορία και την κοινωνία, όπως είπε.

Επιπλέον η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι από χθες το βράδυ συγκάλεσε για τη Δευτέρα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να λάβει την απόφαση και να ζητήσει τα πρακτικά για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει ότι θα ήταν παραβίαση του Συντάγματος να δώσει τα πρακτικά στη Βουλή, που τα ζητάει και στην Πρόεδρο της Βουλής, που τα ζητάει.

Ακόμη, σημείωσε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνέλθει και την Τρίτη το μεσημέρι για να εξετάσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την υπόθεση της Siemens. Δεν θα κλείσει αυτή η Bουλή χωρίς να τεθεί προ της ευθύνης του, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.