X

Η Ζωή καλεί τον εισαγγελέα για τον Στουρνάρα

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα.

Ant1news


Της Όλγας Παναγιωτίδου

Νέο show έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα απανωτά και απαξιωτικά χτυπήματα που δέχεται από πρώην συντρόφους της το τελευταίο διάστημα για σειρά πράξεων και κινήσεων της.

Μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας που συγκάλεσε προκειμένου να «ακουστούν» οι θέσεις του Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση της Siemens, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό που με σθένος επικαλείται, αφού δεν υπήρξε απαρτία, τα έβαλε με όλους.

Εξέφρασε τη βαθιά της απογοήτευση για τον «δυστροπούντα» όπως τον αποκάλεσε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν διαβιβάζει τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και την λυπεί ιδιαίτερα αφού το μόνο που κάνει είναι να προωθεί μνημόνια και ενώπιον τριών μονάχα βουλευτών του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέρθηκε σε συνομιλία που φέρεται να είχε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη για τον διοικητή της ΤτΕ.

Όπως είπε, σε μια τυχαία συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο Αλέκος Φλαμπουράρης της ζήτησε να μην ζορίσει τον Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens.

«Όταν αποστείλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα ως επιτροπή Θεσμών και ως επιτροπή ΔΕΚΟ, σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη στο διάδρομο πρωθυπουργικής πτέρυγας, μου είπε "μην τον ζορίζεις". Του είπα ότι "αυτό που είπες δεν το άκουσα και μην μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις". Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξεπλάγη. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Η δική μου απόφαση ως προέδρου της Θεσμών είναι η απόφαση της επιτροπής να προσκαλέσει τον κ. Στουρνάρα να εξεταστεί. Αν κάποιοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Στουρνάρας με δηλώσεις εμφανίζεται να επιχαίρει των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, σημείωσε πως η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας εφόσον συνέλθει και συγκροτηθεί, μπορεί να αποφασίσει τη βίαιη προαγωγή. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που δεν παρίστανται, εμποδίζουν τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα», είπε και πρόσθεσε πως θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξε για άλλη μια φορά τα φαρμακερά της βέλη στον πρωθυπουργό. «Θέτω προ των ευθυνών του τον Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντά και όποιον άλλον επιχειρήσει να καταλύσει την προίκα και την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν μέσω διαρροών για δικτάτορες», είπε και έκανε λόγο για μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωσης, ακόμη και την «Αυγή» γιατί φιλοξένησε στις σελίδες τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας για άλλη μια φορά λόγο για ψευδεπίγραφες δηλώσεις, ενώ κατηγόρησε τον Χρήστο Μαντά ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι της Κ.Ο., χωρίς να έχει το δικαίωμα. «Αν νομίζουν ότι με μαφιόζικες επιθέσεις θα κάμψουν εμένα ως Πρόεδρο της Βουλής, κάνουν λάθος», είπε.

Με τις απόψεις της συμφώνησαν Ραχήλ Μακρή  και Θανάσης Πετράκος. Η βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας μάλιστα, επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παρομοίασε τα εγκλήματα του ναζισμού και του σταλινισμού με όσα κατά την άποψή της γίνονται σήμερα με την παράκαμψη θεσμών.

Έφθασε μάλιστα, στο σημείο να μπλέξει τον γιο Προκόπη Παυλόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει σήμερα μια τέτοια συμπεριφορά και δεν πιστεύω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την εμπλοκή προσώπου της οικογενείας του σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά». Όπως είπε, αναφέρεται στον γιο του, διαβάζοντας ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή από τον Απρίλιο του 2014.

«Δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών και της ψήφου που του έδωσα», είπε και πρόσθεσε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο τον ψήφισε ήταν για να καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. «Δυστυχώς, όταν ήρθε η ώρα για την ψήφιση του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας τον ψήφισα παρότι είχα ενστάσεις για το πρόσωπό του και τελικά επιβεβαιώθηκα αλλά αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως βουλευτής», είπε η Ραχήλ Μακρή.