X

«Χοντρό παιχνίδι» της Ζωής στη Βουλή για τον Στουρνάρα

Άλλαξε τη σύνθεση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και προσανατολίζεται στη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα.

Ant1news



Νέο… σόου ετοιμάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγο πριν διαλυθεί η παρούσα Βουλή, προκειμένου να καλέσει ακόμη και βίαια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την υπόθεση της Siemens.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, με βάση το δικαίωμα που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής, προέβη μόνη της στον ορισμό της νέας σύνθεσης της Επιτροπής, με στόχο να υπάρχει απαρτία και να μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις που επιδιώκει.

Ειδικότερα, όρισε ως νέα μέλη την Νάντια Βαλαβάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βασίλη Χατζηλάμπρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί μεν να είναι τυπικά βουλευτές του κόμματος, ωστόσο έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τις επιλογές της Κουμουνδούρου.

Η επανασυγκροτηθείσα Επιτροπή Θεσμών αριθμεί πλέον 20 μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σημαίνει ότι χρειάζεται η παρουσία 5 μελών προκειμένου να υπάρξει απαρτία.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, πάντως, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, δεν υπήρξε απαρτία, καθώς έδωσαν το παρών τέσσερα μέλη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και Θωμάς Κώτσιας, εντούτοις η Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να διακοπούν οι εργασίες μέχρι το βράδυ, με στόχο να προσέλθει ακόμη ένας βουλευτής και να υπάρξει τελικά απαρτία ώστε να μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Στόχος της Προέδρου της Βουλής είναι να φέρει τον διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ακόμη και με βίαιη προσαγωγή στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε εκ νέου εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη.