X

«Αλμυρός» ο απολογισμός της Ζωής για την Επιτροπή Χρέους

Παρουσίασε και 18σέλιδη «μαύρη Βίβλο του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι είπε για το κόστος της Επιτροπής, αλλά και την …υποβάθμιση του ρόλου της,

Ant1news

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 112.000 ευρώ σπατάλησε εν μέσω κρίσης η Βουλή για την επιτροπή αλήθειας δημόσιου χρέους της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους έξι μήνες εργασιών της, ήτοι "μόλις" 18.666 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ίδια, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, κανένα από τα μέλη της επιτροπής «που άφησαν τη ζωή, την καθημερινότητα και τις οικογένειές τους για να επικουρήσουν τη χώρα μας», δεν δέχθηκαν ούτε ένα ευρώ αμοιβή.

«Τα μόνα έξοδα ήταν για τη μετάβαση, τη διατροφή και τη διαμονή των μελών της επιτροπής, καθώς και την διερμηνεία», είπε και πρόσθεσε πως το σύνολο αυτών των εξόδων από Απρίλιο υπολογίζεται στα 112.000 ευρώ.

«Από αυτά, περίπου 25.000 δόθηκαν για διερμηνεία, 50.000 για διαμονή και σίτιση και 5.500», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα υπόλοιπα 31.500 ευρώ δαπανήθηκαν για αεροπορικά εισιτήρια.  

Η "μαύρη Βίβλος του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε απολογισμό του έργο της, παρουσίασε τη 18σελιδη “μαύρη βίβλο του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” με τίτλο «ο αθέμιτος, παράνομος και επονείδιστος χαρακτήρας του τρίτου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» και επανέλαβε ότι η επιτροπή λοιδορήθηκε και δέχθηκε έμμεσες απειλές.

«Το …λάστιχο έσκασε πέντε μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας της επιτροπής, ενώ έγιναν αντικείμενο λοιδορίας ακόμη και οι ενδυματολογικές επιλογές των μελών της», είπε.

Υποστήριξε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της θητείας εξοικονομήθηκαν 12,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής.