X

Ορκωμοσία βουλευτών: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Το κόκκινο συνολάκι που «άναψε φωτιές», τα πηγαδάκια στα έδρανα, η χειραψία Καμμένου - Λεβέντη και η αγκαλιά του Αδ. Γεωργιάδη με τον Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ant1news

Ορκίστηκαν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Εξήντα ένας βουλευτές κάθισαν για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής, ενώ 9 βουλευτές επέστρεψαν:  2 της ΝΔ (Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κοντογεώργος), 3 του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Τζελέπης), 1 του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρκος Μπόλαρης), 1 με το Ποτάμι (Αχμέτ Ιλχάν) και 2 από τη Χρυσή Αυγή (Δημήτρης Κουκούτσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος).

Τα «πρωτάκια» του ΣΥΡΙΖΑ είναι 42, της ΝΔ 3, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 5, του ΚΚΕ 2, του Ποταμιού 1, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων 2 και της Χρυσής Αυγής 6.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα στράφηκαν στους πρωτοεμφανιζόμενους όπως τον Βασίλη Λεβέντη τον οποίο έσπευσε να χαιρετήσει ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε την τιμητική του. Μπήκε αμήχανα στην Ολομέλεια με τους 6 βουλευτές του και με μία υπάλληλο της Βουλής που του έδειξε το έδρανο που θα κάθονται και το οποίο τον χωρίζει ένας διάδρομος από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

 

 

Τα φλας άστραψαν και μόλις έφτασε στη Βουλή η βουλευτής του Ποταμιού στη Β΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου η οποία φορούσε ένα κατακόκκινο σύνολο με βαθύ ντεκολτέ.

 

  

Από τους φωτογράφους δεν ξέφυγαν κι άλλα άλλα στιγμιότυπα όπως τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού, τα γέλια με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη,  τα «πηγαδάκια» στα έδρανα, το λευκό φόρεμα και σακάκι που φορούσε η Φώφη Γεννηματά, το φόρεμα της Όλγας Κεφαλογιάννη και την αγκαλιά μεταξύ του Αδ. Γεωργιάδη με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 

 

 

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μπήκε στην Ολομέλεια στις 11:14 είχε θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

 

 

 

  

  

Ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε και χαιρέτησε στο έδρανο του τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, ενώ χειραψία είχε και με αρκετούς βουλευτές του ΚΚΕ.