X

Τρία “όχι” στο αίτημα Τσίπρα για ...συναίνεση

Ποιά κόμματα του απάντησαν και τι είπαν οι βουλευτές,  στην "πρόσκληση" του Τσίπρα για συναίνεση. Ποιό ισοδύναμο προτείνει ο Μπαλτάς για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Ant1news

Τρία «όχι» εισέπραξε η κυβέρνηση στο προσκλητήριο συναίνεσης που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι όσο και η Ένωση Κεντρώων απέρριψαν το φλερτ του πρωθυπουργού.

«Αν αναζητάτε μαξιλάρια, κάνετε λάθος! Ό,τι σπείρατε θα το θερίσετε μόνοι σας», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και ο Σπύρος Λυκούδης  από το Ποτάμι. «Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει μόνη της την ευθύνη εφαρμογής του Μνημονίου το οποίο φέρει πλατιά-φαρδιά την υπογραφή της, θα κυβερνήσετε μόνοι σας και θα σηκώσετε αυτό το βάρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τρίτο «όχι» ήρθε από την Ένωση Κεντρώων με τον εισηγητή της, Μάριο Γεωργιάδη, να δηλώνει ότι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η κυβέρνηση ψάχνει για αναπληρωματικούς των ΑΝΕΛ, καλύτερα ας ψάξει σε άλλες πτέρυγες», είπε.

Κι ενώ όλοι βρίσκονται στην αναζήτηση ισοδύναμων προκειμένου να καταστεί δυνατή η "απόσυρση" του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως δεσμεύτηκε και στην ομιλία του χθες το βράδυ στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, υποστήριξε σήμερα ότι η αύξηση της τιμής εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή.