X

Τσακαλώτος: Να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα κι επιτυχώς

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια», την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επίλυση του ζητήματος του χρέους.

Ant1news

 

«Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. υπουργός υποστήριξε ότι μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα αυτό των «κόκκινων δανείων».

Αναφορικά με το χρέος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαθέτει τις κατάλληλες προοπτικές ώστε να επιτύχει την επιθυμητή λύση. Έχουμε τις συμμαχίες και την ικανότητα να επιλύσουμε το ζήτημα του χρέους, υπερτόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι αν ολοκληρωθούν επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση του χρέους, τότε θα ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη.