X

Εξεταστική Επιτροπή για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε ο Άδωνις

«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μας ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ant1news

Επίθεση στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, σε δύο χρόνια θα έχουν χαθεί 18 δισ. ευρώ ενώ η ανεργία στο τέλος του 2016 θα αυξηθεί στο 25,8%, από 19,5% που ήταν οι προβλέψεις όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.

«Για όλα αυτά δεν θα έπρεπε να κάνουμε μια Εξεταστική Επιτροπή για να δούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία στη σημερινή κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μας ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας  πως είπε ψέματα, όταν ανέφερε ότι θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών, σημειώνοντας ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, είπε: «Την ώρα που χειροκροτούσατε ο κ. Τσίπρας πιθανόν να έλεγε "πόσο ωραία τους κοροϊδεύω"».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε και ειδική αναφορά έκανε στο νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή να του ανατεθεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει «συμβολισμούς», καθώς «δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σημείωσε: «Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ασφαλιστική κάλυψη σε ανασφάλιστους, εσείς είπατε ότι είναι κοροϊδία. Εσείς ως υπουργός ανακοινώσατε νέα απόφαση, για να θεραπεύσετε τις δικές μας ατέλειες. Η αναγγελία έγινε το μήνα Μάιο. Έχει εκδοθεί η απόφασή σας; Έχουν εκδοθεί τα βιβλιάρια ανασφαλίστων και τι γίνεται σήμερα; Ωραίες οι κουβέντες, αλλά η πράξη μετρά. Να δούμε λοιπόν τι έχετε αλλάξει».