X

Συστάσεις Βούτση στους φωτορεπόρτερ για τις «κρυφές» φωτογραφίες

Οι σημειώσεις, τα sms των βουλευτών και το "σερφάρισμα" στο διαδίκτυο μέσα στο Κοινοβούλιο άναψαν φωτιές. Τι απαντούν οι φωτορεπόρτερ.

Ant1news

 

Συστάσεις προς το Προεδρείο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις φωτογραφίες που τραβούν απηύθυνε ο Νίκος Βούτσης  μετά τις διαμαρτυρίες που έγιναν για τα προσωπικά μηνύματα υπουργών και βουλευτών που «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τηρηθούν οι κανόνες της αυτορρύθμισης, συναντίληψης και δεοντολογίας, ώστε να μην επαναληφθούν άλλα τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Μάριος Λώλος έλεγε σε δημοσιογράφους πως τα μέλη τους δεν τραβούν τέτοιες εικόνες και πως ο ίδιος σε κάθε περίπτωση δεσμεύεται να τους θυμίσει τους κανόνες δεοντολογίας.

Παράλληλα, ο Μάριος Λώλος "έδειξε" προς την πλευρά δημοσιογράφων ή επισκεπτών που βρίσκονται στα θεωρεία της Βουλής, λέγοντας ότι κι αυτοί τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις οποίες δημοσιεύουν στα διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση με τους απλήρωτους εδώ και μήνες συμβασιούχους της Βουλής. Μετά και τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής πως βλέπει θετικά  το θέμα και πως θα επιδιώξει να εξευρεθεί λύση, τα ασφαλιστικά μέτρων των συμβασιούχων δεν εκδικάστηκαν σήμερα.