X

Μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης ανακοίνωσε ο Βούτσης

Κατά πόσο μειώνεται η βουλευτική αποζημίωση και από πότε θα ισχύσει η μείωση. Πότε ξεκινά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και πότε συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών.

Ant1news

Μειωμένη κατά περίπου 550 ευρώ θα είναι η βουλευτική αποζημίωση από τις αρχές του χρόνου με το Νίκο Βούτση να «περνάει» τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί, όπως είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις, και η φορολογική εξομοίωση των «300» με τους υπόλοιπους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής οι μειώσεις του 10% θα ισχύσουν από 1/1/2015, ενώ καμία περαιτέρω μείωση δεν θα υπάρξει στην αποζημίωση των 75 ευρώ που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών.

«Θα ήταν άδικο να φανεί ότι μια κατηγορία, αυτή των βουλευτών, δεν θα υποστεί μειώσεις», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, που επανέλαβε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να μην συμπαρασύρει η μείωση αυτή τους αιρετούς.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού» με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να τοποθετείται στην Ολομέλεια τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Την ερχόμενη Πέμπτη δε, θα ξεκινήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ενώ θα συνεδριάσει και η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.