X

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Σφοδρή αντιπαράθεση, με βαριές εκφράσεις, μεταξύ του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά και του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου.

Ant1news

«Μαλλιά-κουβάρια» κόντεψαν να γίνουν στη Βουλή Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Κουτσούκος, με αφορμή δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η αναφορά του ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει η κυβέρνηση για την παράταση της παραγραφής των αδικημάτων της λίστας Λαγκάρντ θα αφορά σε υποθέσεις, για τις οποίες έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες ή βρίσκονται σε έλεγχο μέχρι το τέλος του έτους, προκάλεσε την παρέμβαση του Γιάννη Κουτσούκου που μίλησε για «βόμβα».

«Δημιουργείται μείζον ηθικό ζήτημα γιατί με τον τρόπο αυτό θα παραγραφούν 1581 υποθέσεις από τις συνολικά 2062 της λίστας», είπε ο κ. Κουτσούκος, με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, να ακούγεται να του λέει: «Δεν ντρέπεσαι;»

«Μαζέψου Μαντά, εσύ να ντρέπεσαι που είσαι γραμματέας ενός κόμματος που καλύπτει τα πόθεν έσχες υπουργών με εκατομμύρια», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Λίγο αργότερα, ο Χρήστος Μαντάς ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας ότι η αντίδραση του ήταν πολιτική, γιατί τόσα χρόνια -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε, πάντως, ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί εξ ολοκλήρου μια εισαγγελική παραγγελία, καθώς και οι 2062 περιπτώσεις είναι υπό έλεγχο. Πρόσθεσε ότι δεν θα γλιτώσει κανένας, όπως κάποιοι άλλοι μεθόδευαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Οι ληστές της εργατικής τάξης και το λαού βρίσκονται και εκτός λίστας και είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τους οποίους πρέπει ο λαός να απαλλαγεί», σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.