X

Άγρια κόντρα στη Βουλή – Κλήθηκε ο φρούραρχος (βίντεο)

Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση. "Άναψαν" τα αίματα μεταξύ βουλευτών του ΚΚΕ και του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή μετά τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής που ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας.

Αφορμή στάθηκε αναφορά του Γιάννη Λαγού στην υπόθεση της Siemens, λέγοντας ότι το 1989 εξαγόρασε όλα τα  κόμματα. Άμεσα αντέδρασε ο Θανάσης Παφίλης που φώναξε από το έδρανό του ότι η Siemens χρηματοδοτούσε τους ναζί και τον ιδεολογικό πατέρα της ΧΑ, τον Χίτλερ.

Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός εξοργίστηκε, καλώντας το ΚΚΕ να απαντήσει σε ποια off shore έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό «902».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ σηκώθηκε όρθιος και στις οθόνες φάνηκε ο Γιάννης Λαγός να κινείται απειλητικά προς το μέρος του, κάνοντας τελευταία στιγμή πίσω. Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές του ΚΚΕ να αποχωρούν από την αίθουσα φωνάζοντας «δολοφόνοι», «φονιάδες» και μαχαιροβγάλτες».

Θύμα φραστικών προπηλακισμών έπεσε ο Πάνος Σκουρλέτης  που οι χρυσαυγίτες του φώναξαν να φύγει, «έξω ρε» του έλεγαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος να τους απαντά «Θα μου πείτε εσείς να φύγω, εσείς που πουλάτε προστασία στα ξενοδοχεία;» Ο Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε τον Πάνο Σκουρλέτη φωνάζοντας…

Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος, φώναξε τον φρούραρχο και διέκοψε την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη κηλίδα στη νεώτερη κοινοβουλευτική ιστορία

«Η τραμπουκική συμπεριφορά ης Χρυσής Αυγής στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής συνιστά μια μαύρη κηλίδα στη νεώτερη κοινοβουλευτική μας ιστορία.

Η μάχη για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι το χρέος κάθε δημοκρατικής δύναμης».

«Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε σήμερα να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε αρένα» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της σχετικά με το επεισόδιο.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους» και υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους εχθρούς της».