X

Μεϊμαράκης: Εν λευκώ εξουσιοδότηση δε θα σας δώσουμε!

Θράσος καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αφελή και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την επιστολή Κοτζιά για την ονομασία των Σκοπίων.

Ant1news

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για θράσος, τόνισε ότι το κόμμα του δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε την βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών των άλλων χωρών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα.

«Είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα ψηφίσει το αδελφό κόμμα το νομοσχέδιο. Έτρεξε σαν παιδάκι που φωνάζει τη μαμά του να μας κάνει ντα. Εσείς ο αντιμερκελιστής, πήγατε να τους βάλετε όλους να μας πουν να τα ψηφίσουμε; Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίζουμε ότι είναι μη υφεσιακό, ότι είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας και θα καταψηφίζουμε ότι είναι αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό. Εν λευκώ εξουσιοδότηση δεν θα σας δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε ακόμα τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υφάρπαξε την ψήφο του λαού», και όπως είπε, αντίθετα από ότι του υποσχέθηκε κανένα μέτρο με πρόσημο κοινωνικό ή αναπτυξιακό δεν έφερε, «και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε.

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στις αναφορές του πρωθυπουργού για τη Λίστα Λαγκάρντ, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο, δεν φοβάται τίποτα.

Παράλληλα επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε σχετικά με τα «πόθεν έσχες» κυβερνητικών στελεχών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής; Εξέδωσε απόφαση ότι όλοι είναι αθώοι. Πώς ενημερώθηκε; Είδε αυτά που λείπουν από τα πόθεν έσχες;»

«Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, στους έντιμους δικαστές. Και αυτοί θα βγάλουν αποφάσεις. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Εμείς δεν θέλουμε συμψηφισμούς. Όλα στο φως. Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο, δεν φοβάται και μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Απίθανη, αφελής και επικίνδυνη» η επιστολή Κοτζιά για την ονομασία των Σκοπίων

«Απίθανη, αφελή και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών στα κόμματα για την ονομασία των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε υψηλούς τόνους ξεκαθάρισε πως «για μας δεν υπάρχει η επιστολή» και ταυτοχρόνως διεμήνυσε: «Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου».

Ταυτοχρόνως, είπε πως εξίσου «είναι επικίνδυνο παιχνίδι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία» για να ξεκαθαρίσει επίσης: «Αυτό δεν περνάει με τίποτα».

«Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα»; Διερωτήθηκε, μάλιστα, αναφερόμενος στην επιστολή Κοτζιά και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε: «Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία»;