X

Ο Φίλης “άναψε τα αίματα” και στην Βουλή

Μήνυση σε βάρος του προανήγγειλε η Χρυσή Αυγή. Για πρόκληση κάνει λόγο η Αντιπολίτευση, για αποπροσανατολισμό μιλά το ΚΚΕ

Ant1news

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κοινωνική και η πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και εντός κυβέρνησης, αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης που κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας. Όταν ο Υπουργός Οικονομίας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καταιγισμό πυρών της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε μεν υπερβολικές τις αντιδράσεις, σημείωσε ωστόσο ότι η θέση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης είναι δεδομένη.

Μήνυση απο την Χ.Α.

Νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Χρήστος Παππάς ανέφερε πως οι Ποντιακής καταγωγής βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα υποβάλλουν μήνυση στο Νίκο Φίλη, στον οποίο καταλόγισαν «πολιτικό παχυδερμισμό».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε και το ΚΚΕ. «Δεν περιμένουμε από κανένα μόρφωμα να υπερασπιστεί του Έλληνες Ποντίους. Αυτοί που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις είναι οι γκρίζοι λύκοι τα νεοναζιστικά μορφώματα και ο φασισμός», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελος, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε ως πρόκληση «τα παιδιά των ναζιστών να γίνονται τιμητές της γενοκτονίας των Ποντίων», παράλληλα όμως κατήγγειλε «παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης  εκ μέρους της Κυβέρνησης».

Πυρά της Αντιπολίτευσης

«Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός» ζήτησαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τον Κώστα Σκρέκα από τη Νέα Δημοκρατία να μιλάει για «εμπλοκή μαθητευόμενων μάγων σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Το θέμα άνοιξε, ως μη όφειλε, ο Υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική συνέντευξη σαν μαϊντανός», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Να μην εκφέρουν οι υπουργοί γνώμη επί παντός του επιστητού», ζήτησε ο Χάρης Θεοχάρης  από το Ποτάμι.

Για «ατυχέστατη δήλωση Φίλη», μίλησε ο Βασίλης Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ που έκανε πάντως, λόγο για σπέκουλα σε βάρος του Υπουργού Παιδείας.