X

Ερώτηση Νικολόπουλου για το πάγωμα της επένδυσης των VLTs του ΟΠΑΠ

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης ερωτά και για περίεργες αναθέσεις που έγιναν από συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ant1news

Επίσημες απαντήσεις από την Κυβέρνηση στη Βουλή ζητά ο κυβερνητικός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για το σκανδαλώδες «πάγωμα» εν μια νυκτί και ώρες πριν αρχίσει να υλοποιείται, της επένδυσης των παιγνιομηχανών VLTs του ΟΠΑΠ.

Η εξέλιξη που οφείλεται σε αιφνίδια παρέμβαση του εκλεκτού του Γιάννη Βαρουφάκη, νεοδιορισθέντος τότε Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, Αντώνη Στεργιώτη, προκαλεί, όπως αναφέρει ο βουλευτής ζημιά στα κρατικά έσοδα και σε εκατοντάδες πράκτορες που βλέπουν τις επενδύσεις τους χιλιάδων ευρώ να αραχνιάζουν.

«Πράκτορες που έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν τα καταστήματα τους, μένουν ξεκρέμαστοι κινδυνεύοντας με οικονομική καταστροφή, ενώ ήδη υφίστανται ζημία, με τα μαγαζιά τους “θεόκλειστα”, ενώ οι λογαριασμοί τους τρέχουν. Επίσης, δεν έχουν μπει στο κρατικό ταμείο τα αναμενόμενα για φέτος 35 εκατομμύρια ευρώ ούτε θα έλθουν τα 226,8 εκατομμύρια το 2016», αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά εξηγήσεις και για τις σχέσεις με την Επιτροπή, του Δημήτρη Παναγέα, στενού φίλου και συνεργάτη του Προέδρου της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος τον διόρισε ως Επόπτη του ΟΠΑΠ, τον οποίο όμως έχει μηνύσει ζητώντας 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, «μετά τον σάλο που ξέσπασε, απομακρύνθηκε, όμως πλέον έχει σχέση εξωτερικού συνεργάτη, όπως αποδεικνύει ένταλμα πληρωμής 2.952 ευρώ, από το Ταμείο της Επιτροπής, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα απλόχερο», σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, αφού έδωσε σχεδόν 15.000 ευρώ για την «εκπόνηση ειδικής μελέτης για την δημόσια εικόνα» της.

Η Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Νικολόπουλο, έχει ως εξής:

-Για ποιο λόγο ο κ. Στεργιώτης αποφάσισε να αλλάξει στο παρά πέντε τον κανονισμό λειτουργίας;

-Για ποιο λόγο, με ποιά διαδικασία και σε ποιάν εταιρεία, η Επιτροπή έδωσε 14.760 ευρώ για την «εκπόνηση ειδικής μελέτης για τη δημόσια εικόνα της»;

-Αληθεύει το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης Παναγέας, ενώ απομακρύνθηκε από την τριμελή επιτροπή ελέγχου του ΟΠΑΠ, έχει πλέον σχέση «εξωτερικού συνεργάτη»; Και αν ναι, ποια είναι η επίσημη τοποθέτηση για το εν λόγω ζήτημα; Αυτό είναι νόμιμο και αν ναι, είναι και ηθικό;

Στην ερώτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος, μεταφέροντας την αγωνία εκατοντάδων πρακτόρων, ζητά από την Κυβέρνηση σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα, ώστε οι πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ να μη μένουν ξεκρέμαστοι, κινδυνεύοντας, όπως τονίζουν κι οι ίδιοι, με οικονομική καταστροφή.