X

Μειώνεται ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής

Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις Βούτση για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής. Τι προβλέπει το πρώτο μέρος των αλλαγών.

Ant1news

Σταδιακή μείωση 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής που παρέχουν υπηρεσίες κυρίως σε γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, προβλέπει το πρώτο μέρος των αλλαγών στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι, ενώ παρουσιάζοντας τις προτάσεις του που ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», είπε πως ανοίγει μια δυναμική συζήτηση γύρω από τον Κανονισμό της Βουλής.

Στις αλλαγές που ψηφίστηκαν, προβλέπεται και η μετεγκατάσταση των γραφείων πρώην Προέδρων Βουλής και πρώην πρωθυπουργών που δεν είναι βουλευτές σε άλλα κτίρια, πέραν του κεντρικού. Σε ότι αφορά τους  συμβασιούχους, προβλέπεται η ανανέωση με αναδρομική ισχύ για όλους όσοι αποδεικνύεται η αδιάλειπτη παρουσία στην εργασία τους.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα η βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτή.