X

Ο Νικολόπουλος ζητά απαντήσεις από τον Τσίπρα για τις καταγγελίες Πανούση

Κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, αξιώνοντας να πάρει σαφή θέση η Κυβέρνηση για όσα ακούγονται περί διασύνδεσης τρομοκρατών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ant1news

Ως μείζον πολιτικό θέμα χαρακτηρίζει την υπόθεση Πανούση ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος με ερώτηση του στον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Τόσκα ζητά απαντήσεις για όλα όσα έχουν δει το φως της επικαιρότητας γύρω από το θέμα αυτό.

Ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι εξόχως ανησυχητικά τα όσα λέει ο Γιάννης Πανούσης.

«Αυτά που λέει τα εννοεί. Κι αυτά που λέει είναι εξόχως ανησυχητικά. Δεν είναι «αστείο» ένας πρώην Υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια να λέει πως τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς – κατά τον Γ. Πανούση – τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους», αναφέρει.

Όπως τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, ο πρώην υπουργός δεν έμεινε όμως μόνο στις καταγγελίες γιατί τότε  θα μπορούσαν κάποιοι να τον κατηγορήσουν πως πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει και διεθνείς προεκτάσεις.

«Τυχόν διασύνδεση κομματικών ή και κυβερνητικών στελεχών με την τρομοκρατία και το ποινικό έγκλημα,  εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να περάσει στα… «ψιλά», αναφέρει και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό.