X

“Πυρά” βουλευτών κατά Χουλιαράκη για τις καθυστερήσεις (Βίντεο)

Έντονες οι αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις εξηγήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ant1news

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καθυστέρησε να προσέλθει λόγω τηλεδιάσκεψης.

Κληθείς να εξηγήσει στην Ολομέλεια το λόγο της καθυστερημένης προσέλευσής του, ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε: «Κοιτάξτε. Έρχομαι από τηλεδιάσκεψη. Πρέπει να πω ότι οι υποχρεώσεις που έχω είναι περισσότερες από μία».

Η τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Επειδή φαίνεται ότι υπάρχει συνεχώς το πρόβλημα με τους υπουργούς, λόγω τηλεδιασκέψεων, συσκέψεων, λόγω επαφών με την τρόικα… ας βάλουν και επιπλέον ένα-δύο υπουργούς να έρχονται να ενημερώνουν και να απαντούν στους παρακατιανούς εδώ μέσα», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το ύφος του κ. Χουλιαράκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Ίσως είναι έλλειψη εμπειρίας, αλλά το ύφος και το περιεχόμενο των λόγων σας είναι απαράδεκτο. Πραγματικά απαράδεκτο και δε σας τιμά», είπε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Να σέβεστε το Κοινοβούλιο κύριε, ειδικά όταν είστε διορισμένος και πολιτικός».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. «Πραγματικά κ. υπουργέ χρειάζεται σεβασμός στο Κοινοβούλιο. Θέλω να σας πω ότι σε αυτό το υπουργείο και ο προκάτοχός σας, που είχε την ίδια ιδιότητα, ήταν πάντα συνεπής. Και είχε επίσης διαπραγματεύσεις. Και άλλοι που ήταν στο παρελθόν, επίσης ήταν συνεπής στην Ολομέλεια. Άρα το ύφος και ο τρόπος που μιλήσατε ήταν κατά την άποψή μου απαράδεκτος».