X

ΠΑΣΟΚ και Άδωνις ζητούν διευκρινίσεις για τον Πάνο Λάμπρου

Μετά τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Πανούση, ζητούν να ενημερωθούν για το ρόλο του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ant1news

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση Πανούση και τις τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για το ρόλο του Πάνου Λάμπρου και να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα για τους συμβούλους και συνεργάτες του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου υπογραμμίζει: «Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν η συγκεκριμένη δραστηριότητα του κ. Λάμπρου ήταν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ή τελούσε απλώς σε γνώση της. Ποια ήταν τα συγκεκριμένα καθήκοντα που του είχε αναθέσει μετά το διορισμό του ως συνεργάτη του.»

«Αν ήμασταν  ήταν άλλη κυβέρνηση, εσείς θα ήσασταν πάνω στα έδρανα και θα φωνάζατε» είπε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον υπουργό αν προτίθεται να φέρει στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του τελευταίου ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού, ενώ ερωτάται, ακόμη, αν αποδειχτεί η άμισθη σχέση του κ. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για ποιο λόγο η μετακίνησή του ως μέλος μιας ομάδας εργασίας επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.