X

ΝΔ: Bαρύτατες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό Κουμουτσάκου

Με ερώτηση που υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει μεταξύ άλλων στην ολιγωρία που παρατηρείται στην σύλληψη των δραστών.

Ant1news

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης ενάντια στον Γιώργο Κουμουτσάκο, εξαπολύει η ΝΔ.

Με ερώτηση που υπογράφουν 30 βουλευτές της, υπογραμμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της άνανδρης επίθεσης στο βουλευτή της ΝΔ έξω από τη Βουλή, δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και συλληφθεί οι δράστες.

«Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς. Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία», αναφέρουν οι γαλάζιοι βουλευτές και θυμίζουν ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός  επανειλημμένα δημοσίως προανήγγειλε συλλήψεις που όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα.

«Όταν η Πολιτεία  είναι αναποτελεσματική ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται  η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του», τονίζουν και καλούν τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Που αποδίδει την πρωτοφανή  αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;

2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος;

3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;