X

Καταργήθηκε η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος

Οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που εξαπέλυσε πυρά κατά του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής.

Ant1news

Και με τη βούλα καταργήθηκε πλέον η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που συγκρότησε και στελέχωσε με άτομα της προσωπικής της επιλογής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η απόφαση για την κατάργηση της επιτροπής ανήκει στο Νίκο Βούτση και αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε έντονα, βάλλοντας κατά του Πρωθυπουργού ότι «δεν αντέχει στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων», αλλά και κατά του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι τίμησε τη χθεσινή απεργία καταργώντας την Επιτροπή.

Επιφυλάσσεται μάλιστα, για την επίσημη απάντηση των μελών της επιτροπής και εκφράζει την ελπίδα μέχρι τότε να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της.

Σήμερα, μιλώντας σε ημερίδα συνταγματολόγων που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Βουλής, εξέφρασε τη θλίψη της για την κατάργηση της Επιτροπής.

Είναι «ντροπή» όπως είπε, να καταργείται η επιτροπή παραμονές της σημερινής ημερίδας, λέγοντας πως «όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται λεγόμενοι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε επίσης σε «σκοτεινές περιόδους» και ένα «ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών για να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη».