X

Πανούσης: Δεν κάνω πίσω, δεν φοβάμαι

Κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην Υπουργός. Αύριο στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ant1news

Βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης εκτόξευσε ο Γιάννης Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Πώς ξαφνικά βρέθηκα να φταίω εγώ για θέματα άλλου υπουργείου; Η μόνη ερμηνεία είναι ότι κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη δικά του πράγματα για να φύγουν από πάνω του», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Με έριχναν στο στόμα στο λύκου για όλα όσα γινόντουσαν στις φυλακές», ανέφερε και σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ό,τι και οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αύριο θα καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ζητήσει τις επίμαχες κασέτες, εκφράζοντας παράλληλα, την ευχή ότι αυτές δεν έχουν καταστραφεί. «Είτε κασέτες, είναι, είτε τίποτα άλλο, δεν καταστρέφονται σε ένα μήνα… Θυμηθείτε τι έγινε στην Αμερική», επεσήμανε με νόημα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν παίζει παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα και τόνισε πως δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν πέραν του Πρωθυπουργού και πως θα το πει στον Αλέξη Τσίπρα, «αλλά δεν θα είναι κανένας στο πλάι του».

Ο πρώην υπουργός είπε πως διαχειρίστηκε μια υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινε θεσμικά και χαιρέτισε τη χθεσινή δήλωση Τσίπρα για τους αντιεξουσιαστές. «Δεν σκοπεύω να γίνω Ρομπέν των Δασών, ούτε δον Κιχώτης να κυνηγάω ανεμόμυλους

Πίσω δεν κάνω, δεν φοβάμαι, δεν θα με σκοτώσουν, αν κάποιος το κάνει θα το χρεωθεί, αν γίνει δεν χάνω πολλά χρόνια», είπε, αποκαλώντας τον εαυτό του «μοναχικό καβαλάρη».

Ο Γιάννης Πανούσης στόχευσε κατευθείαν στο Νίκο Παρασκευόπουλο με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν να διατάσσει έφοδο της αστυνομίας στις φυλακές. «Δεν είχα μπει και ζήτησα από τον κ. Παρασκευόπουλο να διαψεύσει. Δεν το έκανε και τώρα βγήκε και είπε ότι δεν μπήκε ο κ. Πανούσης και προφανώς ήταν υπηρεσιακός έλεγχος. Γιατί δεν το έκανε τότε και με έριξε στα σκυλιά. Αυτοί που με κυνήγησαν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ: Από Διαμαντόπουλο, τη Ραχήλ, την Κωνσταντοπούλου, από μέλη της κεντρικής επιτροπής», ανέφερε.

Πολλά σχόλια προκάλεσε η φράση του πως φοβάται περισσότερο τις κυβερνητικές αντιδράσεις από τους τρομοκράτες και πως η «υπερδραστηριότητα των δύο υπουργών στο πρόσωπό του, ή είναι τσαμπουκάς ή κάτι άλλο θέλουν να κρύψουν ή είναι συντονισμένη επίθεση εναντίον μου».

Είπε ακόμη ότι ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, που τον έβλεπε κάθε μέρα. «Έβλεπε κάθε μέρα ο πρωθυπουργός τον διοικητή της ΕΥΠ;», τον ρώτησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Γιάννη Πανούση να απαντά: «Αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα, για τους τζιχαντιστές».  

"Όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας στην κατάθεση του Γιάννη Πανούση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.