X

Μεϊμαράκης: Ανοίγουν την "Κερκόπορτα" για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

«Δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά πρώτη φορά βγαίνει σπίτι στο σφυρί» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ,.

Ant1news


«Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς, που δεν ξέρει ούτε που βρίσκεται ούτε που πατάει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τα 2 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νεοφιλελεύθερη αριστερά που έκανε φιλοδώρημα τις συντάξεις, μείωσε στο μισό το επίδομα θέρμανσης και όσους το λαμβάνουν, και αύξησε τον ΦΠΑ, είπε ο κ.  Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως «έχουμε δεύτερη φορά αριστερά, αλλά πρώτη φορά πλειστηριασμούς πρώτη κατοικίας».

Παράλληλα, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «ανευθυνότητα και ανεπάρκεια» καθώς, όπως σημείωσε, «προσπαθούν να μας εξισώσουν όλους προς τα κάτω και αυτή είναι η δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία. Από το “όχι σε όλα” κατέληξε στο “ναι σε όλα”. Κάνει αυτό που εμείς ποτέ στα χρόνια της κρίσης δεν αφήσαμε να γίνει».

«Αποδεικνύουν πως η μόνη συνέπειά τους ήταν η ασυνέπειά τους, ότι η κοινωνική ευαισθησία είναι μύθος για την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ανοίγουν την Κερκόπορτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και «καταργούν για πρώτη φορά από το 2008 κάθε δικαστική προστασία», είπε ο Ευάγγελος Μείμαράκης εκτιμώντας πως εαν ψηφιστεί ο νόμος δεν προστατεύεται όποιος άγαμος παίρνει πάνω από 683 ευρώ το σπίτι του, ενώ χάνει το σπίτι της μία τετραμελής οικογένεια με εισόδημα πάνω από 1.700 ευρώ το μήνα.

 «Πέρα από τους αριστερούς πλειστηριασμούς έχουμε και τους αριστερούς φόρους. Τώρα βάζει νέο φόρο στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα μπορούσε να βάλει τάξη στον παράνομο τζόγο. Γιατί δεν φέρνει ένα νομοσχέδιο να το ψηφίσουμε;» συνέχισε αναφερόμενος στη φορολόγηση του τζόγου του ΟΠΑΠ. 

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «χτυπά αλύπητα όσους παράγουν. Την πιάνει αλλεργία μόλις ακούσει ότι κάποιος παράγει» και διερωτήθηκε «υπηρετείτε τα ελληνικά συμφέροντα; Έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε ποιο συμφέροντα υπηρετείτε». Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για το «χαράτσι Τσίπρα. Τα τέλη κυκλοφορίας που πλήττει πολλές οικογένειες».

Τέλος, σχολίασε και την παραίτηση Σακελλαρίδη λέγοντας ότι «στα εσωκομματικά σας δεν θα παρέμβω, αλλά περιμένατε για τη ΝΔ να έχει προβλήματα. Κοιτάξτε τώρα να λύσετε τώρα τα δικά σας και η ΝΔ θα είναι ενωμένη και ισχυρή από Δευτέρα».