X

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε πως ο όρος "πολιτικός κρατούμενος" δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία μας.

Ant1news

«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι» ανέφερε στη Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος και επικαλούμενος την επιστημονική του άποψη, είπε πως θα ήταν «χρήσιμη» η έννοια του πολιτικού κρατούμενου για να περιγράψει ελαφρά εγκλήματα με πολιτικοοικονομικό σκεπτικό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στη Βουλή, στην επιτροπή Σωφρονιστικού, σημείωσε δε, πως ο όρος “πολιτικός κρατούμενος” δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία μας.

«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές, ούτε έχει οδηγηθεί κανείς στις φυλακές με αυτά τα χαρακτηριστικά», είπε όταν του ζητήθηκε από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις του Πάνου Λάμπρου.

Όπως είπε, η έννοια του πολιτικού κρατούμενου θα μπορούσε να αφορά πράξεις που γίνονται για την προάσπιση μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος, για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως εκείνες που φτάνουν να πετούν βόμβες», είπε.