X

Βολές κατά Σπίρτζη για παράτυπο βόλεμα "ημετέρων"

Οι ΑΝΕΛ συνηγόρησαν με την Αντιπολίτευση και "πάγωσαν" την τοποθέτηση διπλάσιου, σε σχέση με όσα προβλέπει ο νόμος, αριθμού επικεφαλής στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ant1news

Φρένο στον διορισμό έξι προσώπων στη διοίκηση τριών οργανισμών αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) έβαλαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η πρόθεση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να «περάσει» από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων παρότι ο νόμος μιλάει ξεκάθαρα για ένα πρόσωπο σε κάθε έναν από τους τρεις οργανισμούς και όχι δύο, συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση της αντιπολίτευσης που πέτυχε την αναβολή της συζήτησης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεσμεύθηκε να το διορθώσει και ζήτησε να προχωρήσει η συζήτηση για τον διορισμό των έξι προσώπων, ωστόσο η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα ήταν ανένδοτα, «απαιτώντας» την αναβολή της συζήτησης μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

Το θέμα ανέδειξε η ΝΔ με τους Νικήτα Κακλαμάνη και Γιάννη Τραγάκη να χαρακτηρίζουν παράνομο τον διορισμό των έξι προσώπων και να επισημαίνουν παράλληλα, πως την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για μείωση δαπανών, βολεύει ανθρώπους του κομματικού σωλήνα. Μετά και την παρέμβαση πάντως, του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νίκος Βούτσης που αναζητούσε την καλύτερη δυνατή φόρμουλα, ανακοίνωσε την αναβολή της συζήτησης.