X

Παρέμβαση της κυβέρνησης στην Ειδομένη προανήγγειλε ο Μουζάλας

Τόνισε ότι η επιχείρηση στην Ειδομένη θα είναι δύσκολη, καθώς «δεν πρόκειται για βόλτα στο δάσος των παιδιών του κολλεγίου».

Ant1news

Δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης στην Ειδομένη, όπου συνεχίζονται τα επεισόδια με τους μετανάστες, προανήγγειλε ο  αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, παραδέχθηκε λάθη και αδυναμίες της κυβέρνησης και τόνισε ότι η επιχείρηση στην Ειδομένη θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, καθώς «δεν θα είναι βόλτα στο δάσος των παιδιών του κολλεγίου». Ανέφερε πως δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών και πως εάν υπάρξει, η κυβέρνηση θα τον διαχειριστεί «γρήγορα, ούτε με λουλούδια, ούτε όμως και με ξύλο».

Ο Γιάννης Μουζάλας παρεμβαίνοντας για να απαντήσει για το θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στη συμβολή του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και είπε ότι το σκηνικό που διαμορφώθηκε στηρίζεται σε διαστρέβλωση, ψέματα, αποκρύψεις αλλά και υπαρκτές αδυναμίες της κυβέρνησης.

Δίνοντας τη δική του απάντηση για όσα ακούγονται περί μη συνεργασίας με τη Frontex, τα λεγόμενα Rabbits, αλλά και τις «επιστροφές» μεταναστών, είπε πως η συνεργασία με την Frontex είναι εξαιρετική σε έδαφος και θάλασσα. Τόνισε πως αν και ο ίδιος έχει ζητήσει 1600 άτομα, στην Ελλάδα βρίσκονται κάθε μήνα μόλις 40 άτομα.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για επιστροφή των μεταναστών στις χώρες του, είπε πως η Τουρκία και το Πακιστάν δεν τους δέχονται. «Χθες 39 άτομα ήταν έτοιμα να επιστρέψουν με αεροπλάνα της Frontex, δέχθηκαν τους 20 και τους υπόλοιπους μας τους επέστρεψαν, 62 από το Πακιστάν γύρισαν πίσω, ενώ έχουμε άλλους 160 ανθρώπους που περιμένουν να γίνουν δεκτοί από χώρες της Ευρώπης», σημείωσε.