X

Απολύθηκε από τη Βουλή ο πρώτος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο

Πρόκειται για έναν από τους 16 υπαλλήλους (15 μόνιμοι και 1 συμβασιούχος) που πιάστηκαν με «μαϊμού» πτυχίο.

Ant1news


Ανακαλεί ο Νίκος Βούτσης τον διορισμό υπαλλήλου που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, στην ενότητα της κοινοβουλευτικής διαφάνειας.

Πρόκειται για έναν από τους 16 υπαλλήλους (15 μόνιμοι και 1 συμβασιούχος) που πιάστηκαν με «μαϊμού» πτυχίο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε και ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει, αφού το ΓΛΚ θα διεκδικήσει τους μισθούς που του έχουν καταβληθεί.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν στον κλάδο Αναλυτών – Προγραμματιστών της Βουλής και όπως αναφέρεται στην απόφαση για την ανάκληση του διορισμού του «προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος πλαστό πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού του στην ανωτέρω οργανική θέση».



Η απόφαση για τη μη γνησιότητα του πτυχίου που προσκόμισε έφθασε στη Βουλή στις 7 Μαΐου 2015, ενώ ο ίδιος μια ημέρα αργότερα, στις 8 Μαΐου 2015, υπέβαλλε την παραίτησή του από την τακτική θέση που κατείχε. Η υπαλληλική του λύθηκε στις 25  Μαΐου 2015, μετά από δεύτερη επιστολή παραίτησής του. Η αυτοδίκαιη παραίτησή του έγινε αποδεκτή στις 26 Νοεμβρίου 2015.  Στις 2 Δεκεμβρίου 2105 διαγράφηκε από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.