X

Επιφυλακτική η ΝΔ για το σύμφωνο συμβίωσης

Ποια τα σημεία "τριβής" για τη Νέα Δημοκρατία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τι δηλώνει ο Χαράλαμπου Αθανασίου και τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Ναι μεν αλλά από τη ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά τις διαβεβαιώσεις Πλακιωτάκη ότι θα στηριχθεί το νομοσχέδιο.

Βασικό επιχείρημα του εισηγητή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου είναι ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα επιτρέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στον Χαράλαμπο Αθανασιου είπε πως δεν τίθεται ζήτημα τεκνοθεσίας ή υιοθεσίας. «Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμους τίμια. Αν ήθελε την τεκνοθεσία ή υιοθεσία, θα το έκανε ρητά και δεν θα το περνούσε αορίστως ή κρυμμένο σε μια διάταξη», ξεκαθάρισε.

Άλλο σημείο «τριβής» είναι οι διατάξεις που αφορούν στο βραχιολάκι του Νίκου Ρωμανού, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει πως το δικαστικό συμβούλιο γνωρίζει καλύτερα από το συμβούλιο φυλακών για τη δικογραφία και το παρελθόν του κατηγορουμένου.

«Δεν πρέπει να συγχέεται η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το κάμα –σούτρα, αλλά και με το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αλλά το δικαίωμα του να είσαι gay ή λεσβία», ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, θυμίζοντας ότι το κόμμα της τάσσεται και υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

O Nίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ακόμη, πως το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει καμία σχέση με τη φύση ή τη θρησκεία, αλλά μόνο με την κοινωνική ειρήνη. «Το θέμα είναι δύο άνθρωποι που δεν θίγουν κανένα τρίτο να μπορούν να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, ώστε να είναι λειτουργικές», είπε και πρόσθεσε ότι το σύμφωνο μεταρρυθμίζεται, ώστε να ισχύσει για τους ομόφυλους ότι ισχύει και για τους ετερόφυλους.