X

Ο σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος σε νέα ΔΕΚΟ

Σοβαρές καταγγελίες από την αντιπολίτευση για δημιουργία ΔΕΚΟ, προκειμένου να βολευθούν τα «δικά μας παιδιά». Γκρίνια κι από ΑΝΕΛ για το διορισμό συζύγου βουλευτή.

Ant1news

 

Σοβαρότατες καταγγελίες για σύσταση εταιρίας «φάντασμα» προκειμένου να βολέψει η κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, έκαναν στη Βουλή ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ την ίδια ώρα αντιδράσεις ακόμη και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού προκάλεσε ο διορισμός του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ.

Ο Αργύρης Αργυρίου παραδέχθηκε τη συγγενική του σχέση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κώλυμα, ενώ τη δυσαρέσκειά του δεν έκρυψε και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος που κάλεσε την κυβέρνηση να είναι περισσότερο προσεχτική σε τέτοια ζητήματα.

Μείζον θέμα ωστόσο, για την αντιπολίτευση αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει αντικείμενο και καταστατικό, θα πριμοδοτηθεί με 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι αμοιβές της διοίκησης της είναι πάνω από το πλαφόν. Η σύσταση της εταιρίας είχε αποφασιστεί επί υπουργίας Λαφαζάνη για να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο ωστόσο, ακυρώθηκε λόγω και των ψυχροπολεμικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.

«Η ΔΕΠΕΝΕ -η νέα ΔΕΚΟ- που δημιουργείται δεν θα έχει αντικείμενο», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και κατήγγειλε ότι οι υποψήφιοι θα είναι στο γραφείο τους και δεν θα έχουν τι να κάνουν. Ζήτησε δε, από την κυβέρνηση να κάνει πίσω.

Για «σκάνδαλο» μίλησε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης που επεσήμανε ότι «διορίζουμε διοίκηση σε μια εταιρεία που δεν έχει καταστατικό και οι υποψήφιοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αντέκρουσε τις αιτιάσεις και τόνισε ότι η Ρωσία επιθυμεί να προχωρήσει το έργο και αυτό φάνηκε και από δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Υποστήριξε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξει σπατάλη, καθώς η εταιρία θα στεγάζεται στο υπουργείο και θα χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα και το ρεύμα του υπουργείου.

Ποτάμι: Αξιοκρατία τύπου… Σκουρλέτη

Το Ποτάμι με μια ειρωνική ανακοίνωση του σχολίασε τον διορισμό του κ. Αργυρίου στην επίμαχη ΔΕΚΟ: 

To Ποτάμι συγχαίρει τη βουλευτή του Σύριζα κυρία Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων. Παραλλήλως, συγχαίρει τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή αξιοκρατική επιλογή του.