X

Κωνσταντινόπουλος: “Ρημάζει” το Ελληνικό

Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο είναι το πραγματικό της σχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ant1news

Σπασμωδικές εξαγγελίες για πρόχειρες λύσεις και αδιέξοδους αυτοσχεδιασμούς που προκαλούν αρνητικό κλίμα στη χώρα, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση γιατί αφήνει το Ελληνικό να "ρημάζει".

Επικαλούμενος μελέτη του ΙΟΒΕ τονίζει ότι η επένδυση στο Ελληνικό ύψους 8 δις ευρώ που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους κατοίκους της Αττικής αναμένεται να αυξήσει κατά 2% το ΑΕΠ, να αποφέρει έσοδα πλέον των 10,5 δις ευρώ για το δημόσιο, να δημιουργήσει άμεσα 10.000 νέες θέσεις εργασίας και 70.000 σε βάθος, αλλά και να προσελκύσει περίπου 1 εκατ. τουρίστες επιπλέον ετησίως.

«Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη, το κράτος χρειάζεται επειγόντως έσοδα και η κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με περικοπές συντάξεων, η αναστολή ή η παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας προκαλεί ερωτηματικά», αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο είναι το πραγματικό της σχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αν υπάρχει κρυφή ατζέντα ή οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων υπουργείων, η οποία όμως βλάπτει ανεπανόρθωτα την οικονομία και τους πολίτες.