X

Πετρόπουλος: Δεν θα υπάρξει δήμευση της αγροτικής περιουσίας

Μόνο 4,5 χιλιάδες αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ότι καταβάλλουν σήμερα, τονίζει ο Τάσος Πετρόπουλος. Κάνει λόγο για βασική σύνταξη για όλους τους αγρότες.

Ant1news

Δεν θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών με το ασφαλιστικό, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας πως «παρά τα όσα λέγονται» δεν θα υπάρξει δήμευση της αγροτικής περιουσίας.

«Μόνο 4,5 χιλιάδες αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ότι καταβάλλουν σήμερα», είπε ο υφυπουργός Εργασίας που πρόσθεσε πως 1.100.000 αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές με μια χαμηλή κλίμακα.

Σημείωσε πως πλέον θα υπάρχει βασική σύνταξη για όλους τους αγρότες, κάτι που δεν προβλεπόταν στον προηγούμενο νόμο, ενώ σε ότι αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου, που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, είπε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκπίπτει από τα έσοδα του αγρότη το εργόσημο, ώστε να έχει κίνητρο να είναι νόμιμος, είτε απασχολεί Έλληνες, είτε ξένους εργάτες γης.

Εν τω μεταξύ οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ Καραθανασόπουλος, Μανωλάκου, Μωραΐτης με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη ζητούν να οριστεί ημερομηνία για να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν για τους αγρότες από το νέο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, ζητούν να κληθούν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Διοικητής του ΟΓΑ.