X

Τόσκας: Το δακρυγόνο ήπιο μέσο για αποτροπή καταστάσεων

Παραδέχθηκε τη βαρβαρότητα σε βάρος συνταξιούχων διαδηλωτών. Έκανε λόγο για ατυχείς συγκυρίες και ατυχείς χειρισμούς.

Ant1news

Ομολογία Τόσκα στη Βουλή ότι οι συνταξιούχοι που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, αντιμετωπίστηκαν με βαρβαρότητα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για ατυχείς συγκυρίες και ατυχείς χειρισμούς, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι σε σχέση με το παρελθόν οι ενέργειες της αστυνομίας σε διαδηλώσεις είναι ηπιότερες.

«Το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή καταστάσεων», ανέφερε ο Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη για τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους συνταξιούχους. Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε να καταργηθούν τα χημικά και μίλησε για ξύλο της αριστεράς που ίσως είναι χειρότερο από αυτό της δεξιάς.

«Όταν υπάρχουν αστυνομικές κλούβες έξω από τα λουλουδάδικα, στην πλατεία Συντάγματος, τότε θα υπάρχει και σύγκρουση γιατί αυτός είναι ο ρόλος του ταξικού κινήματος», ανέφερε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Η βουλευτής του ΚΚΕ παρενέβη καθώς οι συνταξιούχοι συμμετείχαν στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ.