X

Λεβέντης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο υποκρισίας

Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που προωθεί κατά των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών «στο τέλος θα φάει ξύλο».

Ant1news

Κατά των διαδηλωτών της «κατσαρόλας» και της «γραβάτας», όπως τους αποκάλεσε, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και πήρε σαφείς αποστάσεις από τις μορφές διαμαρτυρίας που επέλεξαν οι διαδηλωτές κατά του ασφαλιστικού λέγοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά».

Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που προωθεί κατά των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών «στο τέλος θα φάει ξύλο» και έθεσε τους όρους του για την υπερψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

 «Αύριο το πρωί θα ψηφίσω το ασφαλιστικό αν βάλετε πλαφόν στα 1.500 ευρώ. Αν συγχωνεύσετε όλες τις συντάξεις σε μία, αν κόψετε τις συντάξεις των πλουσίων και των τέως βουλευτών» ανέφερε. 

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο υποκρισίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα φορτώνει όλα στις πιο αδύναμες τάξεις, δηλαδή του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Ο κ. Λεβέντης είπε ότι ματαιοπονούν οι τάξεις αυτές αντιδρώντας αφού είναι τέτοια η υπογραφή που έχει βάλει η κυβέρνηση ώστε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ωραιοποιήσει τα μέτρα

Παράλληλα, για ακόμα μια φορά επαναλήφθηκε η κόντρα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων με την πτέρυγα του ΚΚΕ. «Είμαι εγώ λαγός του Τσίπρα; Άλλος έγινε λαγός το 1989. Άλλος. Όχι εγώ. Εγώ ακόμα και τώρα καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση».