X

“Πυρά” της ΝΔ σε Τσίπρα για τον Βαρουφάκη

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν 40 βουλευτές της ΝΔ. Τι αναφέρουν και σε ποιους επιρρίπτουν ευθύνες. Κάνουν λόγο για "δήθεν στρατηγική διαπραγμάτευσης".

Ant1news

Να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοβουλίες για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής, ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή 40 βουλευτές της ΝΔ.

Με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν πως γίνεται αντιληπτό ότι οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, καθώς ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

«Πέρα όμως από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3ο Μνημόνιο», τονίζουν και προσθέτουν ότι προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του πρωθυπουργού που διόρισε και διατήρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.