X

Κυριτσάκης: Αφήστε την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δουλέψει

Ο επικεφαλής της επιτροπής εξέφρασε την δυσφορία του για την τροπολογία Σταθάκη και χαρακτήρισε «κόσμημα» για την επιτροπή τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Δ.Λουκά, σύζυγο της Ν. Κεραμέως.

Ant1news

Τη δυσφορία του για την τροπολογία Σταθάκη που αφορούσε στη λειτουργία και στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εξέφρασε στη Βουλή ο επικεφαλής της, Δημήτρης Κυριτσάκης, κάνοντας λόγο για αντιθεσμική παρέμβαση. 

«Η ανεξαρτησία της αρχής θεμελιώνεται και προστατεύεται με την θητεία, αν υποπέσω σε παράβαση να φύγω, όχι όμως γιατί το θέλει ένας υπουργός ή μια κυβέρνηση, δεν νοείται να μου λέει κάποιος κύριε πρέπει να φύγεις γιατί δεν μου αρέσεις», είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αποκαλύπτοντας δε, ότι για την ύπαρξη της ρύθμισης ενημερώθηκε από το site της Βουλής και όχι από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας.

Ο Δημήτρης Κυριτσάκης χαρακτήρισε «κόσμημα» για την επιτροπή τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Δημήτρη Λουκά, σύζυγο της Νίκης Κεραμέως και ζήτησε να αφήσουν την επιτροπή να δουλέψει.

Την τακτική της κυβέρνησης απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές στηλίτευσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος με αφορμή το νέο αδιέξοδο συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, χθες, στη Διάσκεψη των Προέδρων, είπε προς την κυβέρνηση πως όσες ψηφοφορίες κι αν γίνουν τα 4/5 δεν πρόκειται να τα πιάσει. «Η επίθεση της κυβέρνησης στις Ανεξάρτητες Αρχές θα έχει και συνέχεια. Χθες έγινε ψηφοφορία για το ΕΣΡ,  αλλά όσες ψηφοφορίες κι αν γίνουν τα 4/5 δεν πρόκειται να τα πιάσει ποτέ η κυβέρνηση όπως φαίνεται ούτε για το ΕΣΡ ούτε για τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές», επεσήμανε.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρθηκε απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ ο Γιάννης Γκιόλας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο πριν από λίγες μέρες η ΝΔ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να βάλει χέρι στις ανεξάρτητες αρχές.