X

Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών

Νέο κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο Πρόεδρος της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι χομπίστες στη διακυβέρνηση του τόπου, σχολιάζει η ΝΔ.

Ant1news

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν θετικά οι αγρότες στην πρόσκληση για διάλογο στη Βουλή, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την προσδοκία να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στην επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

«Περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι δημοκρατικού διαλόγου με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας πως «είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά».

Ο Νίκος Βούτσης  σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί προσφυγής στις κάλπες εάν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές.

«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών», επεσήμανε και τόνισε πως δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν εξήγγειλε εκλογές.

«Είναι πολύ πρόσφατη η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να πάμε στο μεγαλύτερο στοίχημα για το χρέος», είπε και ζήτησε να μην υπάρχει αδημονία.

«Βρισκόμαστε σε μια σοβαρή φάση προώθησης του κυβερνητικού έργου και έχουμε φύγει από τη φάση της αμηχανίας», είπε ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας επίσης, γνωστό πως στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία εάν δεν ευοδωθεί θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΝΔ: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου» 

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό - προσφυγικό, το επιβεβαιώνει», καταλήγει.

Ένωση Κεντρώων: Μονόδρομος η οικουμενική

«Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για νέες Πρωθυπουργίες, ούτε για εγωισμούς, ούτε για σενάρια εκλογών. Στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας χρειάζεται κάποια στιγμή να κυριαρχήσει η λογική και να βρεθεί η χώρα πάνω από τα κόμματα», σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων. 

«Μοναδική λύση αυτή τη στιγμή πέρα από την οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες δεν υπάρχει. Ας το κατανοήσουν επιτέλους όλοι εκείνοι που ονειρεύονται τις καρέκλες του Μαξίμου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.