X

“Εμπρηστική” ομιλία Φίλη και οργή από ΝΔ

Για επονείδιστη συμπεριφορά κατηγορεί τον Νίκο Φίλη η ΝΔ. Πυρά από τον υπουργό Παιδείας στην αξιωματική αντιπολίτευση για το μεταναστευτικό.

Ant1news

Την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η «εμπρηστική» ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή που μίλησε για εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας και δίνουν επιχειρήματα σε όσους θέλουν τη χώρα μας εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

«Είναι οι καπεταναίοι σας που κλείνουν τα σύνορα από κάτω», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Οι αναφορές Φίλη προκάλεσαν την οργή του Δημήτρη Σταμάτη που όρθιος στο έδρανό του φώναζε «ντροπή», ενώ ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας συνέχισε στους ίδιους τόνους: «Άλλοι ήταν αυτοί που διέπρεψαν με τα Φαρμακονήσια και πνίγανε πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου. Ήταν η δική σας κυβέρνηση που έπαιζε παιχνίδι με την ακροδεξιά στην Ελλάδα».

Για επονείδιστη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας που πυροδοτεί εκρήξεις και απευθύνεται στη ΝΔ με διχαστικό τρόπο, έκανε λόγο η Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του δεν τιμά την κυβέρνηση.