X

Βερναρδάκης: “Παθογένεια της Δημοκρατίας” η αυτονόμηση των ΜΜΕ

Κατάχρηση της ενημέρωσης από ορισμένα ΜΜΕ “βλέπει” ο Βερναρδάκης. Κόντρα με Φωτήλα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ant1news

«Βασική παθογένεια της Δημοκρατίας» δήλωσε ότι θεωρεί «την αυτονόμηση των ΜΜΕ» και την «κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο κ. Βερναρδάκης είχε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Φωτήλας σχολίασε ότι η Κυβέρνηση δεν πείθει όταν μιλάει για αποκομματικοποίηση του κράτους. «Πρόσφατα είχαμε την τροπολογία Παππά για το ΕΣΡ και μας φλόμωσε στο ψέμα για τον αριθμό των αδειών, αφού άλλα λένε τα επίσημα στοιχεία για το τι ισχύει σε Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Είναι πολιτική η διαφωνία μας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βασική παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικο-οικονομικών κύκλων δια μέσου των ΜΜΕ που δεν είναι δημοκρατικά και κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζεται ρύθμιση», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων λέγοντας: «Τα στοιχεία είναι καταλυτικά για μετακλητούς υπαλλήλους… Είμαι υπέρ του αυστηρού περιορισμού των μετακλητών, όχι γιατί είναι συγγενείς, φίλοι ή κομματικοί, αλλά γιατί συνιστούν παράλληλη διοίκηση».