X

Άγριος καυγάς στη Βουλή μεταξύ χρυσαυγιτών-Καμμένου

Ο «πόλεμος» ξέσπασε με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη συμμέτοχη του ΝΑΤΟ.  Έφθασαν στο σημείο να τραβούν τον καυγά με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ant1news

Άγριος τσαμπουκάς με πρωταγωνιστές τους χρυσαυγίτες έγινε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Βουλής, την οποία ενημερώνει ο Πάνος Καμμένος για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, την  αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης και τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ.

Οι Νίκος Παππάς και Ηλίας Κασιδιαρης επιτέθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν παρόντες, αποκαλώντας τους «προδότες» και «φιλιππινέζες» των μεταναστών.

Έφθασαν δε, στο σημείο να τραβούν με τα κινητά τους τηλέφωνα βίντεο με τον καυγά. Έντονα αντέδρασαν όλα τα κόμματα, ενώ το Προεδρείο τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Εκείνοι αρνήθηκαν με συνέπεια να γίνει επίκληση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής για ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά. Κλήθηκε ο φρούραρχος και παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με ομόφωνη έγγραφη απόφαση των υπολοίπων κομμάτων, αποχώρησαν από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε βίντεο από την ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

Οι Βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σύσσωμη απαίτησε την αποβολή από τη συνεδρίασή της των μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, επειδή:

Εκμεταλλευόμενοι οι βουλευτές της την Κοινοβουλευτική διαδικασία επιτέθηκαν με προσβλητικές και κακοήθεις εκφράσεις κατά του Αρχηγού ΓΕΣ και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτόξευσαν ρατσιστικές ύβρεις κατά μεταναστών, προσφύγων και κάθε βουλευτή, που αντέδρασε στη φασιστική συμπεριφορά τους.

Ο Φρούραρχος εκτέλεσε την απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απεβλήθησαν, σε υλοποίηση της έμπρακτης καταδίκης του Σώματος.

Οι Βουλευτές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούν περαιτέρω έκπτωση του Κοινοβουλευτικού διαλόγου και απόπειρες κατάργησής του στην πράξη.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  Κώστας Δουζίνας, αναφέρει:

"Με βάση το άρθρο 81 του ΚτΒ και επειδή οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν την ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά τους, αποκλείονται από τη συνεδρίαση μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησαν ακραίες και ρατσιστικές υβριστικές εκφράσεις εναντίον των προσφύγων, των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και των άλλων βουλευτών.

Η Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση, απέβαλε τους υβριστές της Δημοκρατίας από την αίθουσα, καταδίκασε τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από αυτούς που την υποσκάπτουν και την υβρίζουν" δήλωσε ο ίδιος αργότερα.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Αυτό δεν είναι πατριωτική συμπεριφορά αλλά νεοναζιστική συμπεριφορά

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε:

“Οι βουλευτές της ΧΑ έφτασαν σήμερα στο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, να χλευάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα πρέπει όλοι οι πολίτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να καταλάβουν, ότι αυτό δεν είναι πατριωτική συμπεριφορά αλλά νεοναζιστική συμπεριφορά.”

Το Ποτάμι: Οι σκαιές αυτές συμπεριφορές πρέπει να απαντηθούν από όλους

Την άμεση τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, με πρωταίτιους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Παππά, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την πιο προκλητική εμφάνιση της ΧΑ μέχρι σήμερα, με την κατάφωρη απαξίωση και παρακμή του κοινοβουλευτισμού, που συνεπάγονται οι συμπεριφορές των βουλευτών της, βίωσαν τα μέλη της εν λόγω διαρκούς Επιτροπής, κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Οι πρωτοφανείς ύβρεις προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρατσιστικό παραλήρημα των δύο βουλευτών της ΧΑ, είχαν σαν αποτέλεσμα την επέμβαση του Φρουράρχου της Βουλής, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αποσοβηθούν μεγαλύτερης έκτασης γεγονότα, μετά την οργισμένη αντίδραση βουλευτών του συνταγματικού τόξου.

Ο Σπύρος Δανέλλης αντέδρασε άμεσα, τοποθετούμενος κατά την συνεδρίαση και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας, για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

«Οι σκαιές αυτές συμπεριφορές πρέπει να απαντηθούν από όλους. Δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτές. Απαιτείται τάχιστα τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής. Ο Κανονισμός είχε συνταχτεί σε ανύποπτο χρόνο και δεν είναι πλέον αποτελεσματικός, ειδικά μετά την είσοδο εκπροσώπων του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ, δυστυχώς, με εντολή μερίδας του Ελληνικού λαού».

ΑΝΕΛ: Χυδαία, άθλια και φασιστική η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απέναντι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν χυδαία, άθλια και φασιστική. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ρατσιστικές χυδαιότητες δεν έχουν την παραμικρή θέση στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία.

Τέτοιου είδους χυδαίες συμπεριφορές αξίζουν την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε τους βουλευτές αυτούς, έστω και την ύστατη στιγμή, να ζητήσουν δημόσια ταπεινά συγνώμη από τις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη.