X

Γεννηματά: Αναλάβετε επιτέλους κ. Τσίπρα την ευθύνη για τα λάθη σας

«Προσωρινά αποφύγαμε να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν. Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας».

Ant1news


«Αδράνεια, λάθη, ιδεοληψίες, εμμονές και ανικανότητα» καταλόγισε στο Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.

«Επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής». Γιατί; Επειδή προσωρινά αποφύγαμε  τα χειρότερα; Αποφύγαμε δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν. Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες και μετά τι;», διερωτήθηκε  η Φώφη Γεννηματά ζητώντας «να διαμορφωθεί εθνική στρατηγική».

«Εθνική στρατηγική, όμως, δεν σημαίνει  να λειτουργείτε μονομερώς κι όταν τα κάνετε μαντάρα, να ζητάτε υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα γιατί χάνεται η χώρα»,  σημείωσε και χαρακτήρισε «κοκορομαχία χωρίς ουσία» την αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Κατά τα άλλα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει άρθρα του παράλληλου προγράμματος όπως η κάλυψη των απόρων και των ανασφάλιστων.

Πρότεινε, μάλιστα, την επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε όλη την χώρα από 1/04/2016. Την αξιοποίηση των 330 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων για την Ελλάδα. Την πλήρη προστασία της Α’ κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον Ν. 3869/2010 και την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία από κατασχέσεις των προνοιακών, και αναπηρικών επιδομάτων και των βοηθημάτων για καταστροφές.