X

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση του πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη

“Αθώος” κρίθηκε από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας για το 1 εκατ. ευρώ που ξέχασε να δηλώσει.

Ant1news

«Αθωωτική» ήταν η απόφαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής για τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και έτσι η υπόθεση του μπαίνει στο αρχείο.

Η επιτροπή κατέληξε κατά πλειοψηφία σε αυτή την απόφαση μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων που προσκόμισε ο υπουργός Οικονομίας. Με την απόφαση διαφώνησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Οικονομίας ελέγχθηκε όχι μόνο γιατί ξέχασε να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ, κάτι που έκανε εκ των υστέρων με συμπληρωματική δήλωση, αλλά και για καταθέσεις και συμμετοχές που φέρεται να έχει σε ακίνητα. Κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή και μεγάλο όγκο στοιχείων που μελετήθηκαν εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα την απόφαση που ελήφθη να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Η επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση Ψυχάρη. Του εστάλη επιστολή με ημερομηνία 17 Μαρτίου με την οποία καλείται να προσκομίσει τα παραστατικά που του ζητούνται εντός 15 ημερών.

Την ίδια ώρα, για την υπόθεση Μητρόπουλου και τον λογαριασμό που φέρεται να διατηρούσε στο Λονδίνο, αποφασίστηκε να απευθυνθεί επιτροπή στην Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, η οποία με τη σειρά της θα αποστείλει επιστολή στην αντίστοιχη Αρχή της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να ζητήσει στοιχεία για τον λογαριασμό αυτό.

Το Ποτάμι: Να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης

«Τι και αν ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ και 36 ακίνητα στο πόθεν έσχες... Η υπόθεση Σταθάκη μπήκε πλέον στο αρχείο.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η “αθώωση” του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Η επιτροπή “πόθεν έσχες” της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης, που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια.

Εκτός κι αν στους υπουργούς της Κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το “ό,τι δηλώσεις είσαι”...», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.