X

Φωτήλας για Μπαλτά: Καταντήσατε τον πολιτισμό “αριστερά της τσουτσούνας”

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή. Σε ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης κάλεσε τα κόμματά ο βουλευτής του Ποταμιού. Έντονη αντίδραση του Σ. Φάμελλου. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Εκτός ελέγχου βγήκε στη Βουλή ο Ιάσων Φωτήλας που επιτέθηκε στον Αριστείδη Μπαλτά για την παράσταση του Φαμπρ «Mount Olympus», γνωστή και ως «παλλόμενα πέη».

Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε: «Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Πολιτισμού που έχει καταντήσει τον πολιτισμό "αριστερά της τσουτσούνας».

Λίγο αργότερα, χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνη την κυβέρνηση, καλώντας τα κόμματα να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα κατά εκείνων που λυμαίνονται τον τόπο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που του ζήτησε να την αποσύρει.

«Μπορεί να μου κάνει μήνυση ο κ. συνάδελφος», απάντησε ο Ιάσων Φωτήλας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει την επίμαχη φράση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις δηλώσεις του Ιάσων Φωτήλα ενώ ταυτόχρονα καλεί τον επικεφαλή του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη «να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματός του.»

"Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι. Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς. 

Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος»  του ως "ευρωπαϊστής" και "αντί-λαϊκιστής", όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί "δήθεν δημοκρατών" συνιστούν ακραία πρόκληση.

Καλούμε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματος του" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.