X

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξεταστική επιτροπή

Στις 13 Απριλίου θα συζητηθεί η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Ant1news

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται την Τετάρτη 13 Απριλίου η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ζήτημα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση, ζητούν να διερευνηθεί:

  • Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.
  • Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.
  • Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.
  • Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.

Η πρόταση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση γίνεται αποδεκτή εάν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν ότι θα την στηρίξουν.