X

Νέα παράταση για την προστασία των “κόκκινων δανείων”

Σχετική τροπολογία κατέθεσαν στην Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας. Μέχρι πότε ισχύει η νέα παράταση.

Ant1news

Νέα παράταση στην προστασία των κόκκινων δανείων από την πώληση τους σε ξένα funds, δίνει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε, παρατείνεται η αναστολή της εφαρμογής της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης «κόκκινων δανείων» από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, έως τις 15 Μαΐου 2016.

Με την τροπολογία παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.